Căutăm cea mai atletică clasă din Sfântu Gheorghe

Divertisment

În Anul Elevilor la Sfântu Gheorghe, Primăria Municipiului pune un accent deosebit pe încurajarea sportului și, de asemenea, pe experimentarea mişcării ca acţiune comunitară, motiv pentru care conducerea orașului lansează competiţia „Clasa Campionilor – Cea mai atletică clasă din Sfântu Gheorghe”.

În prima fază a Campionatului, între noiembrie 2019 și februarie 2020, competițiile vor avea loc în școli, selectând cele mai atletice clase de liceu (IX-XII). În a doua fază, din februarie până în mai 2020, clasele câştigătoare își vor testa abilitățile la nivelul orașului, astfel încât până la sfârșitul campionatului vom afla care sunt cele mai sportive clase din Sfântu Gheorghe, dar vom desemna și cea mai sportivă școală din oraş!

„Scopul nostru prin acest program este să ajutăm copiii să facă din ce în ce mai multă mişcare, mai mult sport, să intre în diferite competiţii, să înveţe ce înseamnă să câştigi, să înveţe faptul că nu este o tragedie dacă pierzi. Dar e foarte important ca şi la şcoală să petreacă mai mult timp făcând sport, pentru că trăim într-o eră în care televizoarele şi tot ce înseamnă telefoane mobile încearcă să ia din timpul valoros al copiilor”, a spus primarul Antal Árpád în conferinţa de lansare a programului.

În timpul campionatului, fiecare liceu va avea propriul său ambasador / mentor sportiv, care va susține și reprezenta elevii școlii în campionat. Ambasadorii se vor întâlni cu elevii, vor participa la evenimentele de deschidere și închidere, la festivitatea de premiere și chiar la probele sportive: în 2020, ambasadorii își vor testa abilitățile pentru a câștiga puncte pentru școala lor.

De asemenea, directorul general al clubului Sepsi OSK, fostul fotbalist Hadnagy Attila, va fi mentorul şi coordonatorul tuturor ambasadorilor sportivi.

„Eu ca fost sportiv profesionist ştiu ce înseamnă să faci sportul de performanţă, să gândeşti ca un sportiv, să mănânci şi să trăieşti zi de zi cu sportul. Eu cred că e un demers  foarte bun acest campionat, copiii au nevoie să se gândească mai mult cum să trăiască sănătos, să facă mişcare, să iasă din faţa televizoarelor şi a telefoanelor. Au nevoie să se dueleze între ei, să înveţe ce poţi să obţii de la viaţă dacă vrei ceva cu adevărat, iar aici au posibilitatea să arate aceste lucruri şi să se descopere pe ei înşişi”, a spus Hadnagy Attila, prezent la conferinţa de lansare.

Astfel, lista ambasadorilor sportivi îi cuprinde pe:

– Adina Popescu (lupte libere, Sepsi-SIC) la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

– Kovács Renáta (baschet, Sepsi-SIC) la Colegiul Naţional „Székely Mikó”.

– Szabó Norbert (ciclism, Sepsi-SIC) la Colegiul Reformat

– Fejér Béla (fotbal, Sepsi OSK) la Liceul Economic „Berde Áron”

– Demeter Nóra (baschet, Sepsi-SIC) la Liceul de Arte „Plugor Sándor”

– Niczuly Roland (fotbal, Sepsi OSK) la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”

– Incze Kriszta (lupte libere, Sepsi-SIC) la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”

 Daniel Attila (duatlon, triatlon) la Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”

Evenimentul de deschidere a campionatului va avea loc la începutul lunii noiembrie, iar în timpul întâlnirilor, școlile vor primi de la ambasadori un steag special personalizat, care va fi folosit în timpul campionatului și al concursurilor sportive.

Ca premiu, cea mai atletică școală va fi îmbogățită cu un parc de forţă, în timp ce cea mai atletică clasă va putea participa la o tabără. Scopul competiţiei este de a le oferi elevilor o experiență reală în comunitate și de a încuraja cât mai mulți tineri să practice sport la Sfântu Gheorghe.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul