Acțiunea de dezinsecţie programată pentru joi a fost amânată din cauza prognozei meteo

Social

Întrucât sunt anunțate ploi pentru următoarele zile, acțiunea de dezinsecție de la Sfântu Gheorghe va avea loc luni, 27 iulie

Având în vedere prognoza meteo pentru joi seară, care anunţă ploi în zona municipiului Sfântu Gheorghe, Primăria şi societatea specializată care urmează să efectueze acțiunea de dezinsecţie au hotărât de comun acord să amâne acţiunea pentru data de 27 iulie.

Acţiunea va avea loc în aceleaşi condiţii cum era programată iniţial, între orele 18-24 când va avea loc pulverizarea din avion pe tot teritoriul administrativ al municipiului, în acelaşi interval orar având loc şi pulverizarea la sol în zonele cu potenţial de înmulţire a ţânţarilor şi insectelor.

Insecticidul folosit este Cymina Plus, care conține o substanță activă numită Hypermethrin, care este toxică pentru albine. Primăria Sfântu Gheorghe atrage atenția apicultorilor să nu lase albinele în aer liber în perioada respectivă.

Produsul chimic este atestat de Ministerul Sănătăţii și nu prezintă un risc pentru sănătatea umană sau animală.

Detalii : https://weradio.ro/substanta-folosita-la-dezinsectie-in-sfantu-gheorghe-nu-afecteaza-sanatatea-oamenilor-animalelor-sau-pasarilor/

A doua acţiune de dezinsecţie va avea loc într-un interval de 10-14 zile de la prima acţiune, în funcţie de condiţiile meteo, urmând să anunţăm locuitorii din timp despre data exactă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul