Blocul 25 şi strada Dealului intră în lucrări de reabilitare

Social

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat la finalul lunii ianuarie Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie pentru Blocul 25 de pe strada Dealului, aceasta urmând să fie trimisă către Ministerul Dezvoltării pentru avizare.

Tot în luna ianuarie a fost semnat şi contractul de execuție pentru reabilitare pe strada Dealului, care în acest an va fi modernizată.

În ceea ce privește consolidarea blocului nr. 25, expertiza tehnică a constatat avarii grave ale elementor structurale, respectiv betoane segregate, strivite și cedate pe zone mari, armături puternic corodate sau fisuri în planşee şi în casa scării, care pun în pericol siguranța locuitorilor. Astfel clădirea cu 10 etaje urmează să fie consolidată și reabilitată din exterior, nefiind necesară mutarea locuitorilor pe parcursul lucrărilor.

Prin aceste lucrări se dorește asigurarea rezistenței și stabilității imobilului de locuințe. Intervențiile de consolidare ale structurii de rezistență a construcției au ca scop încadrarea în clasa de risc seismic RsIII, siguranța locuitorilor, precum și sporirea eficienței energetice asigurând economii la utilitățile necesare pentru un confort optim.

Pe durata lucrărilor vor fi refăcute în totalitate pardoselile, tencuiala planșeului și a pereților, iar eventualele fisuri vor fi reparate. De asemenea, vor fi refăcute trotuarele, se vor desface și reface toate instalațiile, tâmplăriile interioare și exterioare, acolo unde este cazul, se va realiza consolidarea structurii de rezistență a imobilului, dar și anveloparea clădirii pentru reducerea pierderilor de căldură.

Durata de realizare a proiectului tehnic este de 4 luni, iar cea pentru execuție este de 10 luni.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul