Primăria Sfântu Gheorghe organizează o nouă licitaţie pentru locurile de parcare rezidenţiale

Social

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează în luna februarie o nouă licitaţie pentru locurile de parcare rezidenţiale de pe raza oraşului. Este vorba despre 132 de locuri de parcare noi, amenajate în cursul anului trecut, dar şi 25 de locuri rămase libere în două parcări din cartierul Simeria, pentru care procedura de înscriere la licitaţie este în curs de desfăşurare.

Mai exact, vor fi scoase la licitaţie 27 de locuri de parcare în spatele blocului 9 de pe strada Nicolae Iorga, 41 de locuri de parcare arondate blocurilor 10 şi 10E de pe strada Nicolae Iorga, 23 de locuri arondate blocurilor 63-65 de pe B-dul Gen. Grigore Bălan, şi alte 41 de locuri pentru blocurile 60 şi 62 de pe strada Luceafărului, respectiv blocul 64 de pe B-dul Gen. Grigore Bălan.

De asemenea, în cartierul Simeria sunt 25 de locuri de parcare rămase libere care vor fi scoase la licitaţie pentru locuitorii din strada Scurtă (blocurile 6 şi 10), strada Centralei (blocurile 11 şi 12, scările A,B), strada Vasile Goldiş (blocurile 13, 15, 16 – scările A,B,C,D).

Trebuie menţionat că numărul locurilor de parcare disponibile poate scădea în funcţie de numărul de cereri făcute de persoanele cu dizabilităţi, care au prioritate la alocarea acestora.

Până pe 11 februarie, locuitorii din zonele menţionate mai sus trebuie să depună la Asociaţiile de Proprietari dosarele de înscriere la licitaţie, care trebuie să conţină: copie buletin, copie talon auto, un certificat de atestare fiscală de la Direcţia de Finanţe Municipale, unde va fi plătită şi taxa de 50 de lei pentru participarea la licitaţie. Pe 12 februarie, Primăria va anunţa data licitaţiei pentru toate aceste locuri de parcare.

Licitaţiile pornesc de la suma de 160 de lei + TVA pe an, urcând în paşi de licitaţie de 15 lei, până când rămâne un singur doritor pentru locul respectiv. Ordinea de prioritate la licitaţie este următoarea: 1. Domiciliu stabil şi autoturism la adresa arondată, 2. Domiciliu flotant şi autoturism la adresa arondată, 3. Locuitorii care doresc un al doilea loc de parcare, 4. Autoturisme ale persoanelor juridice.

Fapt divers! Suma record plătită la Sfântu Gheorghe pentru un loc de parcare este de 2.600 de lei pe an, licitată în 2018 pentru un loc de parcare de pe B-dul Gen. Grigore Bălan, în curtea interioară dinspre strada Mikes Kelemen.

Primăria Sfântu Gheorghe organizează trimestrial licitaţii pentru alocarea locurilor de parcare devenite disponibile înainte de expirarea ciclului de 5 ani, în parcările în care există minim trei cereri pentru organizarea unei licitaţii. Asociaţiile de proprietari din zonele respective sunt anunţate, având obligaţia să afişeze la scările de bloc documentaţiile primite de la Primărie.

Bine de ştiut! Locaţiile în care nu sunt organizate licitaţii în această perioadă înseamnă că sunt încă în timpul ciclului de 5 ani pentru care au fost încheiate contractele la fosta licitaţie. În acest caz, după expirarea perioadei de 5 ani, Asociaţiile de Proprietari vor fi anunţate despre organizarea unei noi licitaţii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul