Stocurile de echipamente ajung pentru maximum o săptămână şi jumătate la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

Social

Stocurile de echipamente de protecţie pentru cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe sunt suficiente pentru cel mult o săptămână şi jumătate, a declarat conducerea instituţiei.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă online, că se fac eforturi foarte mari pentru achiziţionarea de echipamente, protejarea cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei anticoronavirus fiind una dintre preocupările principale.

“În momentul de faţă avem un stoc de maximum o săptămână, o săptămână şi jumătate de combinezoane, de măşti, de materiale şi echipamente şi colegii mei fac eforturi enorme, substanţiale ca să ne aprovizionăm. E foarte greu, lansezi comanda şi a doua zi dimineaţă când sunăm  suntem amânaţi, ni se spune că s-a vândut deja. Chiar şi după confirmarea comenzii am avut o grămadă de refuzuri. (…) Am ajuns să lansăm câte două-trei comenzi, ca să nu mai spun că lansezi comandă pentru 1.000 de bucăţi şi primeşti 100. Deci se fac eforturi substanţiale, enorme”, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai spus că în momentul de faţă personalul medical este protejat, însă li s-a cerut tuturor cadrelor medicale să “utilizeze eficient şi raţional” echipamentele. “Oamenii sunt protejaţi în momentul de faţă, există nivele de protecţie, au acces în orice moment la echipament de protecţie. Secţiile s-au aprovizionat şi în momentul în care necesarul pe ziua respectivă s-a terminat, atunci sunt căile noastre interne de unde se pot aproviziona instant. La Urgenţă, de exemplu, e un stoc suficient mereu şi reîntregim stocurile periodic din ceea ce avem în magazie. (…) Dar le-am cerut colegilor să se gândească foarte bine la utilizarea raţională a echipamentelor de protecţie. De exemplu, dacă un pacient are nevoie de un pahar cu apă, mă îmbrac în combinezon şi atunci în paralel  rezolv şi alte manevre medicale, ca să se folosească mai judicios şi raţional echipamentele, pentru că nu avem suficient cât ne-ar trebui. Am făcut un calcul foarte simplist, la 50 de persoane care lucrează în fiecare tură permanent în spital în zona COVID, medici, asistenţi, infirmieri sau registrator medical, calculând, asta înseamnă că pe trei luni de zile ne trebuie 18.000 de combinezoane (…), iar stocul nostru în acest moment este de 3700 de combinezoane”, a mai spus managerul spitalului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul