Toţi angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântu Gheorghe vor fi testaţi COVID-19, în prima jumătate a acestei luni

Social

Toţi angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe vor fi testaţi COVID-19 în prima jumătate a acestei luni, primii fiind cei aflaţi în prima linie, respectiv personalul de la Urgenţă, Radiologie şi Boli Infecţioase, a anunţat, miercuri, conducerea instituţiei.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă online, că instituţia a încheiat un contract cu o clinică medicală privată din Sfântu Gheorghe, acreditată pentru efectuarea acestor teste, care are capacitatea de a face circa 100 de teste pe zi.

“Prioritatea noastră este să tragem o linie în rândul personalului  nostru şi să identificăm cazurile pozitive. Am stabilit un agloritm de testare, în primul rând vor fi testaţi cei de la Urgenţă, Radiologie şi Boli Infecţioase, în a doua etapă cei de la ATI, Interne, Pneumologie şi Nefrologie, iar în al treilea rând celelalte specialităţi, precum şi personalul tehnico-administrativ, care este, de asemenea, foarte important pentru activitatea de zi cu zi a spitalului. (…) În total cam 1.000 de persoane vor fi testate în decurs de maximum zece zile, având în vedere capacitatea limitată de a laboratorului de analiză”, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai adăugat că, în paralel, vor fi testate şi femeile însărcinate care au fost tratate sau consultate în spital în cursul lunii martie şi care au intrat în contact cu personalul contaminat cu noul coronavirus. “Avem această responsabilitate”, a declarat Andras Nagy Robert.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că bugetul Spitalului Judeţean va fi rectificat în cursul zilei de joi, astfel încât să poată efectua “oricâte teste” vor fi necesare. “Spitalul Judeţean are un cec în alb la Consiliul Judeţean Covasna pentru a putea rezolva probleme din această perioadă dificilă”, a spus Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, printre avantajele efectuării testelor COVID-19 în judeţul Covasna  se numără faptul că se vor putea face un număr mai mare, iar rezultatele vor fi cunoscute într-un timp mult mai scurt, de câteva ore, faţă de o zi-două cât dura până se primea răspunsul de la centrele din ţară unde au fost trimise probele până acum. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul