Concert de Crăciun

Divertisment

Pe data de 14 decembrie, ora 19,00 Biserica Romano Catolică „Krisztus Kiraly” va găzdui ediţia de Crăciun al stagiunii de concerte simfonice 2019/2020, pentru care muzicienii din Sfântu Gheorghe şi invitaţii lor, respectiv corurile de cameră „Vox Humana”, „Pro Musica” şi „Laudate” se pregătesc cu un spectacol popular şi în acelaşi timp special.

Seria de evenimente de muzică simfonică cunoscută sub denumirea de Stagiunea de Concerte Simfonice este populară de ani de zile la Sfântu Gheorghe, evenimentele organizate lunar sunt an după an cu toate biletele vândute. Pe data de 14 decembrie muzicienii din Sfântu Gheorghe şi invitaţii lor, respectiv corurile de cameră „Vox Humana”, „Pro Musica” şi „Laudate” vor prezenta în comun un spectacol într-adevăr special, intim în oraşul nostru, deoarece pentru concertul simfonic de sărbătoare vor înveseli publicul cu opera lui Johann Sebastian Bach. Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach este cel mai renumit dintre oratoriile de Crăciun. În afară de acesta, iese în evidenţă printre toate celelalte şi prin faptul, că nu este vorba de un „simplu” oratoriu, ci un ciclu de cantate, scrisă în primul rând pentru zilele de sărbătoare de Crăciun şi Bobotează. Anul acesta pe lângă corala binecunoscută de deschidere va răsuna partea a IV-a,a V-a şi a VI-a, prezentate de soliştii locali şi invitaţii lor: Sebestyen-Lazar Eniko – soprano, Lovenberger Orsolya – alto (Braşov), Nicolae Simonov – tenor (Bucureşti), precum Lofi Gellert – bas. Dirijează: dr. Steffen Marcus Schlandt.

Pe data de 13 decembrie, înainte de prânz de la orele 10,00 şi 12,00, cel de al treilea act al concertelor lecţii va călăuzi copii în lumea dansului. În cadrul evenimentului publicul va avea ocazia de a viziona în prezentarea comună a orchestrelor de cameră „Georgius” şi „Ciuc” jocul de poveşti intitulat „Îmi permiteţi să vă invit la un dans? Dinastia Strauss”.

Pentru sezonul de concerte simfonice se pot cumpăra abonamente, preţul unui abonament întreg este de 130 lei, iar cu reducere 70 lei. Pentru concertele seriei de evenimente se poate achiziţiona şi bilete, preţul întreg fiind de 30 lei, iar cu reducere 15 lei, iar biletul de intrare pentru stagiunea de „Concerte-lecţii”a va costa 6 lei.

Biletele şi abonamentele se pot procura de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale cu sediul în Piaţa Libertăţii, nr. 1., luni-joi, între orele 9:00-16:00, vineri între orele 9:00 şi 13:00.

Organizatori: Casa de Cultură Konya Adam, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul