De luni, 3 august, se reia plata parcării în Sfântu Gheorghe

Social

Hotărârea a fost adoptată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Sfântu Gheorghe a hotărât într-o şedinţă extraordinară ca începând de luni, 3 august, să fie reluată plata în parcările publice cu plată de pe teritoriul oraşului.

Controlul respectării acestei măsuri va fi efectuat în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Covasna prin Poliția Locală Sfântu Gheorghe, aflată temporar în subordinea Ministerului de Interne.

Plata parcării în Sfântu Gheorghe a fost suspendată odată cu instituirea stării de urgenţă şi prelungită şi pe perioada stării de alertă, din motiv că Poliţia Locală, cea care avea printre atribuţii verificarea respectării acestei obligaţii, a trecut temporar din subordinea Primăriei în cea a Ministerului de Interne.

După cum s-a observat în ultimele luni, faptul că parcarea a fost gratuită a creat un adevărat haos în ceea ce priveşte locurile disponibile. De multe ori, şoferii au parcat chiar şi pe pistele de bicicletă sau pe trotuare. Sistemul de plată a parcării este menit şi să facă ordine în ceea ce priveşte locurile de parcare de pe domeniul public.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul