Firmele cu sediul în Sfântu Gheorghe pot depune cereri pentru ajutorul de minimis

Social

Noutatea acestui an este că programul a fost extins, astfel încât permite decontarea aproape tuturor tipurilor de cheltuieli.

Camera de Comerț și Industrie Covasna, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, a implementat şi în acest an ajutorul de minimis, destinat IMM-urilor cu sediul în municipiul Sfântu Gheorghe. Noutatea acestui an este că programul a fost extins, astfel încât permite decontarea aproape tuturor tipurilor de cheltuieli.

Ajutorul vizează rambursarea unei părți din impozitul pe clădiri aferent anului 2020 pentru societăţile care au sediul în Sfântu Gheorghe (inclusiv cele înființate în baza Legii 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației). Rambursarea impozitului pe clădiri se va realiza sub formă de ajutor de minimis acordat de Primăria Sfântu Gheorghe pe baza unor proiecte depuse de solicitanții eligibili.

Programul a fost implementat în urmă cu aproape 6 ani, însă există încă societăţi care nu au depus cereri pentru a beneficia de acest ajutor.

Anul acesta, la sugestia întreprinderilor mici şi mijlocii, au fost făcute nişte completări la partea de cheltuieli care pot fi decontate în cadrul programului, astfel încât aproape orice cheltuială făcută în interesul afacerii să fie decontată prin această schemă de minimis.

Una dintre modificări vizează firmele care au salariaţi persoane cu dizabilităţi şi care vor putea deconta cheltuielile cu abonamentele de transport public ale acestor persoane, dar a fost introdusă şi posibilitatea de a deconta în cadrul acestui program achiziţia de consumabile de birouri sau de sisteme de supraveghere.

Tot la solicitarea întreprinzătorilor a fost introdusă posibilitatea de a deconta cheltuielile pentru protejarea obiectelor de proprietate industrială, cum ar fi mărcile comerciale şi brevetele de invenţie şi, totodată, s-au adus clarificări cu privire la decontarea dobânzilor aferente creditelor, în sensul în care vor putea fi decontate doar în cazul contractelor încheiate cu bănci sau instituţii financiare nebancare.

Cererile de finanțare se pot depune până pe 23 octombrie 2020 la ora 14:30, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Covasna (Sfântu Gheorghe, str. Oltului nr. 17, jud. Covasna, România). În pasul al doilea al programului, întreprinzătorul trebuie să facă achiziţii în concordanţă cu cheltuieli eligibile aprobate prin proiect, iar Primăria Sfântu Gheorghe îi va rambursa banii după ce dovedeşte efectuarea plăţii bunurilor sau serviciilor.

Mai multe detalii despre actele necesare şi modalităţile de completare şi depunere găsiţi pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna : https://www.ccicv.ro/ajutor-de-minimis-2020.html

Primăria Sfântu Gheorghe pregăteşte două noi scheme de minimis pentru a veni în sprijinul firmelor locale, una pentru societăţile afectate de pandemie, iar alta pentru firmele care vor închiria spaţiu în Parcul Industrial.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul