Produsele alimentare de bază și de igienă sunt livrate acasă

Social

Ajutăm persoanele în vârstă din Sfântu Gheorghe!

Începând de luni, 23 martie, persoanele în vârstă din Sfântu Gheorghe care trăiesc singure şi au nevoie de ajutor sau nu își pot părăsi casele, pot solicita achiziționarea și livrarea pachetelor de produse alimentare și de igienă de bază.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat alături de mai multe organizaţii civile un program de sprijinire a persoanelor în vârstă în această perioadă cu multe restricţii. Programul este coordonat de Crucea Roșie – Filiala Județului Covasna.

Pentru a cumpăra produse, sunați la 0783017987 sau 0787298147 în zilele lucrătoare între orele 9:00 și 15:00.

Pachetele sunt livrate în termen de 24 de ore de către voluntarii ONG-urilor, cu excepția celor solicitate vineri, care vor fi livrate luni. Dacă cumpărați legume sau fructe proaspete, veți primi pachetul în 48 de ore.

Pachetele pot conţine produse dintr-o listă existentă de 50 de produse, printre care pâine, mălai, făină, orez, zahăr, ulei, sare, paste, lapte, unt, brânză, iaurt, conserve de carne, pate, conserve de fasole, crenvurşti, salam, șuncă, cârnați, ouă, marmeladă, cafea, ciocolată, piper negru, boia, cartofi, morcovi, țelină, pătrunjel, ceapă, mere, banane, portocale, lămâi, hârtie igienică, batistă de hârtie, prosop de hârtie, pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duş, deodorante pentru bărbați și femei, spumă de ras, aparate de ras, detergenţi.

Organizațiile, împreună cu antreprenorii, au identificat un produs din fiecare categorie, astfel încât să fie adecvat din punct de vedere al calității și prețului.

Se iau astfel măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului și pentru a proteja persoanele în vârstă, care nu își pot părăsi casele. Pe lângă Crucea Roșie a județului Covasna, inițiativa este sprijinită prin voluntari de Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația Creștină Diakonia, Caritas Alba Iulia şi Organizaţia Gondviselés.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul