Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe a fost dotată cu un bloc operator modern

Social

Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a fost dotată cu un bloc operator modern, pentru care s-au investit 670.000 de lei.

Managerul Spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat că investiţia a fost cofinanţată de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna şi înlocuieşte o aparatură veche de aproape zece ani.

Şeful secţiei, dr. Albert Andras, a precizat că noul bloc operator prezintă o serie de avantaje, fiind, printre altele, mult mai precis şi uşor de utilizat de către medici.  De asemenea, asigură pacienţilor confort sporit, reduce considerabil riscul infecţiilor şi permite o recuperare mai rapidă în urma intervenţiilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că sănătatea reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale, amintind printre altele că numai în acest an Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a beneficiat de aparatură medicală nouă în valoare de 18 milioane de lei din fonduri asigurate din bugetul de stat şi cel judeţean.

“În urmă cu zece ani, spitalul judeţean era un şantier (…) S-a dovedit că noi, Consiliul Judeţean suntem gazde mai bune decât a fost statul, mă refer la sistemul de sănătate şi, în speţă, la spitalul nostru. (…) Eu nu ştiu cum funcţionează alte spitale din ţară, dar aud şi văd şi citesc în ziare că sunt probleme, dar la noi problemele se micşorează”, a mai declarat Tamas Sandor. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul