Încep lucrările de construire a noului centru Design Bank

Social

Recent s-a finalizat procedura de licitaţie şi a fost încheiat contractul pentru modernizarea fostului sediu al BNR din Sfântu Gheorghe. Acolo va fi creat noul centru Design Bank, prin care va fi modernizată şi refuncţionalizată această clădire.

„Acolo va fi creată această nouă instituţie, putem spune, şi anume Design Bank. Este un proiect pe care l-am conceput împreună cu Clusterul IT şi vom face aici un spaţiu comun pentru tineri, pentru oameni creativi, pentru oameni care vor să facă lucruri frumoase împreună. Vor fi locuri care vor putea fi folosite, de exemplu, de cei care au start-up-uri şi doresc să înceapă o afacere, dar şi pentru întâlniri sau petrecere a timpului liber într-un mod creativ”, a spus primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă online.

Cel târziu săptămâna viitoare va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, iar autorităţile speră ca până la sfârşitul anului viitor să se termine lucrările, iar spaţiul să poată fi folosit.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 2 ani de la emiterea ordinului de începere, iar costul total al acestora este de aproape 6,3 milioane de lei.

Centrul Design Bank va fi implementat în cele două niveluri ale clădirii – parter şi etajul I – unde vor fi create spaţii informale de lucru, spaţii pentru închiriat de către firmele din domeniu, o cafenea, săli de conferinţe şi multe alte facilităţi pentru dezvoltarea şi punerea în practică a ideilor creative ale tinerilor.

Fostul sediu al Băncii Naţionale a României din Sfântu Gheorghe a fost transferat în urmă cu mai bine de şase ani din proprietatea statului în cea a municipiului Sfântu Gheorghe. Această clădire, care va fi regândită prin acest proiect, este o ultimă relicvă a stilului de construcţie al socialismului, cu gratii, şi astfel va primi o altă formă care se adresează unor trenduri contemporane.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul