Primăria Sfântu Gheorghe alocă 1 milion de lei pentru renovarea Bisericii fortificate

Social

Lucrările de renovare a bisericii fortificate sunt în desfășurare, municipalitatea contribuind cu un milion de lei la restaurarea clădirii monument istoric.

Este în curs de renovare una dintre cele mai importante clădiri din Sfântu Gheorghe, biserica fortificată reformată, lucrările fiind realizate de o companie locală, Bi-Turn Cons SRL. Primăria Sfântu Gheorghe va susține renovarea cu un milion de lei.

Lucrările de renovare acoperă întregul complex de clădiri, biserica, turnul, casa mortuară, bastionul și fosta școală germană. Lucrările au început în mai 2019, iar la 31 octombrie sunt planificate deja primele ceremonii de confirmare în interiorul bisericii renovate.

În prezent se lucrează în turn, la fosta clădire a școlii germane (astăzi servește drept locuinţă a clopotarului, şi va fi suplimentată cu un muzeu), dar au loc şi lucrări interioare la biserică, care sunt așteptate să fie finalizate anul acesta.

În vârful turnului de cupru au fost găsite monede şi documente valoroase din secolele XVII și XVIII. După restaurarea turnului, acestea vor fi amplasate la loc, după ce documentele găsite vor fi arhivate, traduse și prezentate publicului.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul