Lucrările de reparație a drumurilor din Sfântu Gheorghe avansează

Social

Odată cu sosirea primăverii, lucrările de reparație a drumurilor avansează în ritm bun în Sfântu Gheorghe. În acest moment, lucrările de modernizare completă sunt în curs de desfășurare pe șapte străzi ale orașului și, în paralel, au început astuparea gropilor, repararea trotuarelor și aducerea la nivel a gurilor de canalizare pe mai multe străzi din oraș.

Firma de construcții lucrează la a treia şi ultima secțiune a străzii Kós Károly. Pe tronsonul dintre strada Pârâului și strada Jókai Mór, lucrările se desfășoară pe o jumătate de bandă. Trotuarele au fost asfaltate până la pârâul Simeria, iar carosabilul este pregătit pentru turnarea primului strat de asfalt. În acest caz, cablurile sunt plasate în subteran și se lucrează la iluminatul public.

Primul strat de asfalt a fost deja turnat pe strada Andrei Şaguna, momentan fiind pregătit trotuarul unde va fi turnat un nou strat de asfalt, urmând şi turnarea stratului de uzură pe stradă în săptămânile următoare.

În strada Crângului, pe tronsonul dintre strada Bánki Donát și strada Császár Bálint, se desfășoară pavarea trotuarelor, în timp ce în tronsonul dintre B-dul General Grigore Bălan și strada Nicolae Grigorescu, lucrătorii lucrează la pregătirea fundației.

Pe strada Dealului se lucrează la sistemul de scurgere a apelor pluviale, iar sistemul de canalizare este reabilitat şi pe strada Sporturilor. Pe strada Puskás Tivadar, tronsonul dintre strada Oltului și strada 1 Decembrie 1918, specialiștii lucrează și la sistemul de drenaj, la înlocuirea bordurilor și la fundația drumului.

În paralel cu lucrările de modernizare completă, au loc și renovări minore în tot orașul. Angajații companiei locale de construcții Sepsi Útépítő lucrează la aducerea la nivel a gurilor de canalizare în cartierul Gării, dar şi la astuparea gropilor în cartierul Gării şi pe străzile Luceafărului şi Zefirului. În ultimele două străzi menționate, Grădinăria oraşului lucrează la repararea trotuarelor. De asemenea, sunt reparate trotuarele din străzile Erege și Cerbului, urmând şi asfaltarea drumurilor.

Este planificat ca săptămâna viitoare angajații Sepsi Útépítő să înceapă să revopsească indicatoarele rutiere și să înlocuiască bordurile de pe strada Vasile Goldiș, după ce au finalizat reparaţiile la proprietățile deținute de municipalitate.

Există, de asemenea, investiții majore în iluminatul public din Chilieni şi Coşeni. În această din urmă localitate, înlocuirea corpurilor de iluminat a fost deja finalizată, iar în prezent se lucrează la reabilitarea rețelei de iluminat public din Chilieni.

Pe lângă reparațiile rutiere, nu vor lipsi nici lucrările sezoniere, personalul Grădinăriei orașului plantează răsaduri, curăță și îngrijeşte parcurile, zonele verzi, florile din spațiile publice și de pe stâlpi.

De asemenea, este în curs de renovare fosta școală Kós Károly, se lucrează la construcția casei funerare din Coşeni și renovarea birourilor de pe strada Daliei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul