Numărul persoanelor cu Hepatită A în creştere

Social

Numărul cazurilor de Hepatită A a crescut în ultima perioadă, îndeosebi în rândul copiilor, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe fiind internate în ultimele două luni peste 50 de persoane cu acest diagnostic, a informat, miercuri, conducerea instituţiei.

“Cu Hepatita A, pe secţia de Pediatrie, în cursul lunii iulie şi până în prezent, am avut 50 de pacienţi, deci copii cu Hepatită de tip A, care în majoritate au fost externaţi. În prezent mai sunt patru pe secţia de Interne. Avem şi trei adulţi confirmaţi cu Hepatită de tip A, care nu pot fi deocamdată externaţi pentru că au simptomatologie, au transaminazele foarte mari. Trebuie să vă spun că aceste cazuri de Hepatită în marea lor majoritate nu sunt din zone defavorizate, ci sunt din oraş, din Sfântu Gheorghe”, a declarat miercuri, directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas.

Potrivit managerului instituţiei, Andras Nagy Robert, creşterea numărului de cazuri de Hepatită A, supranumită şi “boala mâinilor murdare”, este cu atât mai surprinzătoare în contextul epidemiologic actual, cu cât pe toate canalele de comunicare se fac apeluri pentru respectare regulilor de igienă.

“Cred că ar trebui să se pună un accent mult mai mare pe respectarea regulilor de sănătate publică şi e clar acest lucru din moment ce, de cel puţin şase luni de zile, când deschizi televizorul apare o reclamă ca să te speli pe mâini şi noi vorbim despre 50 de cazuri de hepatită”, a declarat Andras Nagy Robert. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul