Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi continuă şi în 2020

Social

Până pe 30 aprilie 2020, puteți participa la programul de înfrumusețare a zonelor verzi lansat în urmă cu mai mulţi ani de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. În cadrul programului, puteţi solicita diverse răsaduri, arbuști, flori, gard viu, gazon, garduri sau bănci pentru o valoare totală de până la 1500 de lei / scară.

80% din valoarea totală a produselor solicitate este acoperită din bugetul local, restul de 20% fiind asigurat de asociațiile de proprietari. Astfel pentru o solicitare totală de 1500 de lei, municipalitatea va asigura 1200 de lei, iar asociaţiile vor avea de plătit 300 de lei.

Scopul programului este de a face zonele verzi din jurul blocurilor mai organizate și mai bine întreținute, contribuind astfel la îmbunătățirea peisajului urban.

În cadrul programului se pot solicita următoarele bunuri::

  • Bancă – 930 lei / buc.
  • Puieţi pomi ornamentali – 25 lei / buc.
  • Arbuşti – 10 lei / buc.
  • Gard viu – 30 lei / metru liniar
  • Flori diferite specii – 2 lei / fir
  • Semințe gazon – 22 lei / kg
  • Gard de protecţie – 50 lei / metru liniar
  • Pământ fertil pentru zone verzi – 60 lei / mc.

Cererile se depun la Compartimentul de Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură din cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe până cel târziu 30 aprilie 2020. Avizarea solicitărilor se va face de către Direcţia de Gospodărire a Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, în ordinea depunerii cererilor. Contribuţia proprie se achită după aprobarea cererii, în numerar la Direcţia de Finanţe Publice Locale din str. Oltului nr. 2 sau prin virament bancar la numărul de cont RO80TREZ25624740220XXXXX deschis la Trezoreria Sfântu Gheorghe.

Produsele solicitate pot fi ridicate în zilele lucrătoare între orele 9.00 și 11.00, la data specificată de municipalitate în documentul de aprobare. Mai multe informaţii pot fi solicitate la prin telefon la 0267 314 173 (Karácsony József Attila).

Solicitantul este obligat să planteze plantele în 48 de ore și să monteze alte bunuri în maxim săptămână, fiind responsabil pentru îngrijirea plantelor, iar respectarea regulilor și termenelor de plantare este verificată de către administrația orașului.

Toţi participanţii la Concursul celor mai frumoase zone rezidenţiale, organizat în vara anului 2019, sunt eligibili să participe gratuit în 2020 la programul de înfrumuseţare, dar trebuie să depună o cerere la Compartimentul de Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură din cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe. În cazul acestora, Direcţia de Gospodărire a oraşului face un apel ca solicitările să fie făcute cât mai curând posibil, întrucât plantele sunt mai puțin susceptibile să supraviețuiască replantărilor de primăvară târzie și, pe de altă parte, din cauza interesului ridicat al programului, unele bunuri pot fi epuizate.

Mai multe detalii despre program:

HOTĂRÂREA NR.  40/2012 cu Anexa la HCL nr. 40/2012

HOTĂRÂREA NR.  117/2012

HOTĂRÂREA NR.  35/2015

HOTĂRÂREA NR  368/2019

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul