Secţia COVID a SJU Sfântu Gheorghe a fost mutată într-o altă clădire

Social

Secţia COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, care a funcţionat până acum în clădirea principală, a fost mutată într-un imobil separat, acest lucru făcând posibil ca şi celelalte secţii să îşi reia treptat activitatea.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat, miercuri, că au început lucrările şi la clădirea modulară în care va funcţiona un post de urgenţă destinat exclusiv persoanelor suspecte şi infectate cu noul coronavirus.

“Secţia Infecţioase COVID s-a mutat astăzi. Se lucrează deja la fundaţia Urgenţei modulare, ca treptat, de săptămâna următoare, să putem deschide anumite secţii şi mă gândesc acum în principal la secţiile mari: Interne, Neurologie, Cardiologie, care sunt vitale şi din punctul nostru de vedere”, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai spus că secţia COVID mutată în clădirea de Boli Infecţioase are 11 saloane şi 27 de paturi.

În momentul de faţă, în spital sunt internaţi 22 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 16 în secţia Infecţioase, cinci la Chirurgie şi unul în stare critică la secţia de Terapie Intensivă. De asemenea, în spital mai sunt internaţi alţi nouă pacienţi suspecţi COVID, dintre care unul este intubat la Terapie Intensivă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul