Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântu Gheorghe funcţionează la aproape 55% din capacitate faţă de perioada ante-COVID

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, care şi-a reluat activitatea în luna iunie şi pe alte patologii decât COVID, funcţionează la aproape 55% din capacitate, a declarat conducerea instituţiei.

“Din 22 iunie noi am început să lucrăm Şi pe alte patologii, am repornit spitalul şi pe alte patologii decât COVID-19 şi în momentul de faţă spitalul lucrează la peste 50% din capacitate. Accentuez în această privinţă şi faptul că restricţiile de distanţare socială sunt aplicabile în continuare şi în momentul de faţă, dar raportat la contextul epidemiologic de faţă, eu apreciez că acest 55% este un procent bun în comparaţie cu alte spitale din ţară unde nu s-a atins nici pe departe acest procent (…) Acest procent este raportat la un număr mediu de 1.700 de cazuri pe lună ce am realizat în anul 2019. Pe de altă parte trebuie să amintim şi faptul că reducerea numărului de cazuri este compensat de Policlinică pe parte de consultaţii şi intervenţii efectuate prin spitalizare de zi care au fost făcute în iulie”, a declarat managerul spitalului, Andras Nagy Robert.

Majoritatea acestor intervenţii pe spitalizări de zi s-au făcut în zone de oncologie medicală, chimioterapie, dar şi pe parte de intervenţii chirurgicale, mulţi pacienţi prezentându-se în stare gravă la spital.

Conducerea spitalului s-a arătat, de asemenea, preocupată de a găsi un spaţiu pentru pacienţii cu boli infecţioase, alţii decât COVID.

“Clădirea de Boli infecţioase este ocupată de pacienţi COVID şi de cei suspecţi. Avem probleme cu pacienţii de altă natură decât COVID, vorbim despre hepatite A, am început să avem cazuri de rujeolă, de scarlatină care ar necesita o izolare. Aici nu avem o clădire, nu avem un spaţiu unde să-i putem izola pe fiecare separat cu baie şi grup sanitar propriu. La copii această problemă am rezolvat-o, aripa mică a Pediatriei are saloane separate, fiecare cu grup sanitar şi baie proprie, dar la adulţi, cu Direcţia Sanitară va trebui să găsim o modalitate de rezolvare pe termen lung”, a spus dr. Roşu Matyas. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns