Continuă dezvoltarea rețelei de iluminat public în Sfântu Gheorghe

Social

În ultimii ani, Primăria a modernizat rețeaua de iluminat public pe 84 de străzi, fiind instalaţi 1.831 de noi stâlpi electrici.

În ultimii ani, în Sfântu Gheorghe au avut loc lucrări importante în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea reţelei de iluminat public, detaliile fiind prezentate de primarul Antal Árpád într-o conferință de presă.

Primăria Sfântu Gheorghe a modernizat rețeaua de iluminat public pe 84 de străzi, fiind instalaţi 1.831 de noi stâlpi electrici, care acum sunt deținuţi de municipalitate împreună cu întreaga rețea. Pentru îmbunătățirea aspectului acestor străzi, cablurile au fost introduse în subteran.

„Modernizarea rețelei de iluminat public este importantă din mai multe puncte de vedere: datorită stâlpilor de energie electrică moderni și a corpurilor de iluminat economice, consumul de energie electrică este redus, siguranţa publică este îmbunătățită datorită iluminării mai bune, iar aspectul estetic al străzii este mai ordonat și civilizat prin amplasarea în subteran a cablurilor”, a spus explicat primarul Antal Árpád.

În acest an, Primăria Sfântu Gheorghe a semnat un nou contract pentru întreținerea rețelei de iluminat public, în urma căruia 427 corpuri de iluminat au fost deja înlocuite pe străzi unde nu au avut loc lucrări de reabilitare. Astfel în acest an au fost instalate noi corpuri de iluminat pe 108 stâlpi în Chilieni și 98 în Coşeni, în timp ce seara sunt aprinse lămpi noi, economice, pe încă 23 de străzi din Sfântu Gheorghe.

Primăria intenționează să continue renovarea rețelei de iluminat public, iar în prezent un proiect în valoare de 1 milion de lei așteaptă să fie aprobat la Ministerul Mediului.

În continuare locuitorii pot raporta non stop probleme la iluminatul stradal la numărul de telefon 0751586462.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul