Baraj pe pârâul Debren și zonă de agrement pe malul râului Olt

Social

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe intenționează să realizeze investiții într-un baraj pe pârâul Debren și în dezvoltarea zonei de pe malul râului Olt. În acest sens au avut loc discuţii în această săptămână între primarul Antal Árpád, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, managerul judeţului Covasna, Kovács Ödön, directorul SGA Covasna, Ioan Ilaş, şi conducerea Adiministraţiei Bazinale de Apă Olt din Râmnicu Vâlcea, de care aparţine judeţul Covasna.

Concret, în săptămânile următoare va începe o lucrare de curățare la scară largă a albiei pârâului Debren, iar în viitorul apropiat, municipalitatea intenționează să construiască un baraj pe pârâul Debren, care va proteja orașul de o posibilă viitură care ar putea veni dinspre Şugaş Băi.

În ceea ce priveşte zona cuprinsă între râul Olt și digul de pe Lunca Oltului, municipalitatea dorește să realizeze un plan mai vechi, dar care până acum a fost blocat de legislaţie. Astfel în următorii ani vor fi construite mai multe instalaţii pentru activități de agrement și recreere pe malul Oltului, în ambele părţi ale podului peste râu, care duce spre cartierul Gării.

Această zonă va continua să fie în administrarea ABA Olt, dar, cu încheierea unui acord de parteneriat și cu ajutorul fondurilor Uniunii Europene, va fi posibilă amenajarea și utilizarea zonei, lucru care până acum a fost imposibil.

„Implementarea unui astfel de proiect este o oportunitate uriașă pentru oraș. Aceste zone sunt mai departe de centrul orașului, unde există deja facilități pentru recreere, astfel că locuitorii care locuiesc aici vor avea și ei o infrastructură de recreere și divertisment foarte valoroasă. Implementarea este un proces lung, de mai mulți ani, și vor fi necesare mai multe studii pentru a implementa planuri care sunt permise și de legile și reglementările din zonele inundabile, cum este cea în cauză” – a spus primarul Antal Árpád.

De asemenea, primarul a subliniat că procedurile de achiziții publice pentru transformarea și renovarea Lacului din cartierul Gării sunt deja în curs. Pe lângă repunerea în circuit a lacului, acolo va fi creată o zonă verde cu alei de promenadă, o pistă de alergare, trasee de ciclism și un teren de sport.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul