DbutanT2021: care vor fi temele workshop-urilor de anul acesta

Divertisment

Festivalul-Concurs DbutanT, ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție, se desfășoară într-un format nou și complex, care păstrează însă workshop-urile tematice.

Astfel, pe lângă rolul de a delibera care vor fi regizorii câștigători ai celor două secțiuni din festival, „Creație colectivă” și „Spectacole în competiție”, cei cinci membri ai juriului – Radu Afrim, Eugen Gyemant, Cristian Ban, Mihaela Drăgan și Bobi Pricop – vor susține și workshop-uri de interes pentru tinerii participanți, după cum urmează:

 Radu Afrim – „Teatru cu și pentru tineri. Cum să ne adresăm unui anumit segment de public”

 Eugen Gyemant – „Adaptarea spectacolelor de teatru în VR360”

 Mihaela Drăgan – „Feminism. Discriminare. Adaptare. Roma futurism în spațiul scenic autohton”  Bobi Pricop – „Teatru în pandemie. Soluții de adaptare”

 Cristian Ban – „Debutul, ghid practic. Cum și unde facem primele spectacole”

Temele au fost stabilite în urma dialogurilor purtate atât de organizatori cu studenții sau absolvenții de regie, cât și prin raportare la contextul actual, în care arta și artiștii trec prin încercări fără precedent, precum și la tendințele generale ale lumii contemporane.

Celor care încă nu s-au înscris la Festivalul-Concurs DbutanT le reamintim că o mai pot face până marți, 10 august.

Pentru debut în regie sunt așteptați să participe absolvenții promoțiilor 2019, 2020 și 2021, iar pentru debut dramaturgic, orice persoană a cărei piesă de teatru nu a fost niciodată montată pe o scenă a unui teatru de stat din România.

Cu prietenie, Echipa DbutanT2021

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul