SepsiBook – Târg de carte şi festival literar la Sfântu Gheorghe

Divertisment

Un târg de carte şi festival de literatură contemporană va avea loc la sfârşitul lunii mai la Sfântu Gheorghe. Prima ediţie a SepsiBook se va axa în mod accentuat pe literatura pentru copii şi tineret, dar oferta târgului şi programele conexe se vor adresa tuturor vârstelor.

„SepsiBook este primul eveniment de această anvergură din Sfântu Gheorghe şi din zona judeţului Covasna, iar pe lângă târgul propriu-zis, ne dorim să ne adresăm publicului maghiar şi român, cu programe literare şi muzicale valoroase, atât în limba maghiară, cât şi în limba română, dar şi cu activităţi interactive. Vitalitatea culturală este un punct forte al municipiului Sfântu Gheorghe, iar un festival de literatură contemporană îmbinat cu un târg de carte va umple un gol în oferta culturală a oraşului nostru. Ca municipalitate, susţinem dezvoltarea tinerilor ca cititori, iar acesta este şi rolul programului nostru, „La drum cu lectură”, dezvoltat împreună cu Biblioteca Judeţeană. De data aceasta, prin SepsiBook, dorim să ne adresăm şi categoriei de vârstă sub 18 ani”, a declarat primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

„Judeţul Covasna a avut întotdeauna şi are în continuare o puternică prezenţă intelectuală şi culturală. Credem că nu este suficient să construim fizic, ci avem nevoie de evenimente care să aducă valoare culturală zonei, de evenimente care să consolideze identitatea culturală şi, în acelaşi timp, să aducă vitalitate spirituală şi culturală, care să dea un nou impuls vieţii de zi cu zi. SepsiBook este şi un eveniment de cooperare, pentru care Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna şi-au unit din nou forţele, instituţiile culturale din oraş şi din judeţ organizând acest eveniment împreună. Ne dorim un târg de carte bogat şi divers, cât şi un festival de literatură contemporană captivant, care va fi un punct de întâlnire important al începutului verii”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

„Plănuim un eveniment interactiv, creativ, prietenos, pentru întreaga familie. Programul va cuprinde întâlniri între scriitori şi cititori, ore de literatură neconvenţionale, discuţii tematice, întâlniri literare pentru copii şi tineri, concerte literare, spectacole de poezie şi muzică. Scopul nostru este de a face din lectură şi din întâlnirea cu cartea o experienţă memorabilă pentru toate generaţiile. Nu am ales întâmplător perioada de desfăşurare, ci am programat acest eveniment pentru a coincide cu festivităţile de absolvire a şcolilor.

Astfel, SepsiBook va oferi o bună oportunitate atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, de a achiziţiona lecturile de vacanţă la un preţ redus”, a declarat şi directorul Bibliotecii Judeţene „Bod Peter” şi coordonatorul de programe al SepsiBook, Szonda Szabolcs.

Evenimentul va avea loc la Arena Sepsi între 26 şi 29 mai 2022, perioadă în care organizatorii vor suplimenta numărul autobuzelor care se vor deplasa în zonă, dar vor asigura şi ture cu trenuleţul turistic.

Târgul de carte şi festivalul de literatură contemporană SepsiBook este organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna, Casa de Cultură „Konya Adam” şi Biblioteca Judeţeană „Bod Peter”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe FacebookInstagram , YouTube , TikTok .