Evenimentele publice de 15 martie de la Sfântu Gheorghe au fost anulate

Social

Având în vedere deciziile luate la nivel guvernamental şi situaţia în care se află azi România din cauza coronavirusului, şi la nivel local au fost luate luni mai multe decizii privind evenimentele care urmau să aibă loc în Sfântu Gheorghe.

În ceea ce priveşte organizarea evenimentelor de 15 martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, unde anual participă peste 8-10.000 de persoane, autorităţile locale au decis să renunţe atât la cele două marşuri organizate cu această ocazie, cât şi la evenimentul principal din Piaţa Centrală. De asemenea, a fost anulat şi evenimentul festiv programat pentru duminică seară la Teatrul „Tamási Áron” cu aceeaşi ocazie.

În schimb, comemorările şi depunerile de coroane vor avea loc, iar oraşul va fi împodobit cu această ocazie, aşa cum se întâmplă în fiecare an de 15 martie.

În ceea ce priveşte măsurile preventive necesare pentru stoparea răspândirii coronavirusului, primarul Antal Árpád îndeamnă locuitorii la calm şi responsabilitate.

„Rugămintea mea este, pe de o parte, să nu intrăm în panică, iar pe de altă parte, în cazul în care avem informaţii despre persoane care se întorc în oraş sau judeţ din zone unde sunt persoane contaminate să anunţe autorităţile. Eu cred că acest lucru este foarte important, nu e bine să ţinem secrete aceste lucruri pentru că ne facem rău nouă până la urmă”, a declarat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul