Firmele din Sfântu Gheorghe afectate de pandemie pot depune cereri pentru ajutoarele acordate de Primărie

Social

Antreprenorii din Sfântu Gheorghe pot aplica pentru unul dintre cele două microgranturi pentru stimularea investițiilor, pe care Primăria Sfântu Gheorghe şi Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna le pun la dispoziția întreprinderilor mici și mijlocii.

Cele două scheme de minimis asigură finanțare firmelor din Sfântu Gheorghe afectate de criza economică cauzată de pandemia COVID-19, dar și a celor care intenționează să investească și au concesionat deja teren în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos.

„În criza economică provocată de pandemie este nevoie, pe de o parte, de protecţia locurilor de muncă existente, şi pe de altă parte de stimularea investiţiilor. Aceste două lucruri sunt principalele obiective pe care le-am avut în vedere prin aceste două noi scheme de minimis. Primăria Sfântu Gheorghe a fost partener în această iniţiativă, iar alocarea bugetară este una semnificativă, vorbim în total de 15 milioane de lei, care vor genera investiţii maxime în valoare totală de 40 de milioane de lei”, a declarat directorul Parcului Industrial Câmpul Frumos, Miklós Zoltán.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler András, a declarat că şi în acest caz funcţionează proverbul „Prietenul la nevoie se cunoaşte”.

„Ştim foarte bine că întreprinzătorii plătesc impozite şi taxe locale către Consiliul Local, iar acum, tocmai pentru a veni în sprijinul lor în aceste vremuri grele, domnul primar a propus crearea acestor scheme de minimis. E cunoscut faptul că mediul economic susţine toate instituţiile, toate autorităţile locale şi centrale prin impozite şi taxe. Eu nu ştiu să existe o iniţiativă asemănătoare altundeva în ţară în afară de Sfântu Gheorghe”, a declarat preşedintele CCI Covasna, Edler András.

Primul microgrant, denumit generic COVID minims, vine în sprijinul antreprenorilor afectați de efectele epidemiei de coronavirus. Intensitatea sprijinului este de 50%, grantul este cu finanțare ulterioară și se pot obține până la 50.000 euro. În cadrul acestui microgrant, cei din domeniul HoReCa obțin finanțări pe baza numerelor de camere și a suprafețelor restaurantelor, iar ceilalți antreprenori cu sediul în Sfântu Gheorghe pot obține finanțare după numărul de angajați la sfârșitul anului 2019.

Concret, programul vizează hotelurile, pensiunile, unitățile de alimentaţie publică și societăţile care în primul semestru al acestui an au avut pierderi în cifra de afaceri și profituri de cel puțin 15% față de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Valoarea finanţării este de 500 de euro / cameră în cazul unităților de cazare; 50 de euro / mp în cazul restaurantelor și barurilor (inclusiv suprafețele teraselor autorizate); respectiv 500 de euro / salariat în cazul firmelor care au suferit pierderi de cel puțin 15%.

Cererile de finanțare pentru schema „COVID minimis” pot fi depuse până în data de 16 octombrie, ora 14:30 la sediul CCI Covasna din Sfântu Gheorghe, str. Oltului nr. 17.

Schemă de minimis şi pentru investitorii din Parcul Industrial

În ceea ce privește schema de minimis pentru sprijinirea companiilor care intenționează să investească și au concesionat teren în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos, suma maximă a subvenției este de 50.000 de euro dacă dacă achizițiile din finanțare nu sunt realizate de la furnizori locali, şi de cel mult 100.000 de euro dacă achizițiile sunt realizate de la furnizori locali.

Micrograntul se adresează antreprenorilor instalați în parcul industrial de la Câmpul Frumos (www.sepsipark.ro). Este o finanțare cu intensitate de 25% și se pot obține până la 100.000 de euro. Cererile de finanțare pentru acest microgrant se pot depune până la data de 18 decembrie 2020, ora 14:30 la sediul Camerei de Comerț și Industrie Covasna.

Mai multe informații despre programele de finanțare locale pot fi accesate : https://www.ccicv.ro/municipiul-sfantu-gheorghe-programe-de-finantare-locale.html

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul