Investitor norvegian în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos

Economie

Investiția de 3 milioane de euro se doreşte a fi realizată prin accesare de fonduri europene nerambursabile.

Un nou investitor străin devine rezident al Parcului Industrial Sfântu Gheorghe, după ce managementul parcului a concesionat în data de 8 septembrie un teren în suprafață de un hectar către SC Red Rock Marine SRL, subsidiară a companiei norvegiene Red Rock Marine AS.

Investitorul intenționează ca prin accesare de fonduri europene nerambursabile să înființeze un punct de lucru compus din hală industrială și clădire administrativă în vederea proiectării și fabricării de macarale maritime. Investiția de 3 milioane de euro urmează a fi realizată în 2 ani și va crea peste 20 de locuri de muncă pentru locuitorii municipiului.

„De mult timp am considerat ca obiectiv de urmat completarea activității de proiectare cu una de producție aici, la Sfântu Gheorghe. Oamenii de rând sunt surprinși și își imaginează cu greu faptul că macaralele pentru industria maritimă sunt proiectate atât de departe de largul mării, dar sperăm că în viitorul apropiat vom putea prezenta proiectele noastre și în realitatea lor fizică” – a declarat Marton Ede, administratorul Red Rock Marine SRL.

Administratorul Parcului Industrial, Miklós Zoltán, a subliniat importanța investiției din perspectiva necesarului de forță de muncă înalt calificată, respectiv a tehnologiei avansate care se propune a fi implementată.

Compania norvegiană Red Rock Marine are o experiență de peste 10 ani în domeniul IT, industria energetică și a instalațiilor de ridicat maritime.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul