Mai sunt două săptămâni pentru înscrierea în Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi

Social

Până pe 30 aprilie, asociaţiile de proprietari din zonele rezidenţiale se pot înscrie în programul de înfrumuseţare a zonelor verzi din municipiul Sfântu Gheorghe. Cererile pot fi trimise prin poştă sau online la info@sepsi.ro. Este important să avem grijă de mediul nostru chiar şi în aceste momente dificile şi provocatoare.

În cadrul programului, puteţi solicita diverse răsaduri, arbuşti, flori, gard viu, gazon, garduri sau bănci pentru o valoare totală de până la 1500 de lei / scară de bloc.

80% din valoarea totală a produselor solicitate este acoperită din bugetul local, restul de 20% fiind asigurat de asociaţiile de proprietari. Astfel pentru o solicitare totală de 1500 de lei, municipalitatea va asigura 1200 de lei, iar asociaţiile vor avea de plătit 300 de lei.

Scopul programului este de a face zonele verzi din jurul blocurilor mai organizate şi mai bine întreţinute, contribuind astfel la îmbunătăţirea peisajului urban.

În cadrul programului se pot solicita următoarele bunuri:

– Bancă – 930 lei / buc.

– Puieţi pomi ornamentali – 25 lei / buc.

– Arbuşti – 10 lei / buc.

– Gard viu – 30 lei / metru liniar

– Flori diferite specii – 2 lei / fir

– Seminţe gazon – 22 lei / kg

– Gard de protecţie – 50 lei / metru liniar

– Pământ fertil pentru zone verzi – 60 lei / mc.

Cererile se depun online la info@sepsi.ro sau prin Poştă la adresa Primăria Sfântu Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, cod poştal 520008 până cel târziu 30 aprilie 2020.

Avizarea solicitărilor se va face de către Direcţia de Gospodărire a Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, în ordinea depunerii cererilor. Contribuţia proprie se achită după aprobarea cererii prin virament bancar la numărul de cont RO80TREZ25624740220XXXXX deschis la Trezoreria Sfântu Gheorghe.

Produsele solicitate pot fi ridicate în zilele lucrătoare între orele 9.00 şi 11.00, la data specificată de municipalitate în documentul de aprobare. Dovada aprobării va fi furnizată solicitantului prin poştă sau e-mail, în funcţie de formularul în care a fost depusă cererea. Mai multe informaţii pot fi solicitate la prin telefon la 0267 314 173 (Karacsony Jozsef Attila).

Solicitantul este responsabil pentru îngrijirea plantelor, iar respectarea regulilor şi termenelor de plantare este verificată de către administraţia oraşului.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul