S-au terminat lucrările de reabilitare a clădirii Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”

Social

Renovarea clădirii principale a Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” a fost finalizată în această toamnă. După renovarea fațadei clădirii vechi, s-au renovat sălile de clasă, coridoarele, cancelaria, sala de festivităţi și curtea Liceului.

Lucrările de renovare exterioară au inclus repararea şi revopsirea structurii acoperișului, vopsirea exterioară, înlocuirea ușilor și ferestrelor și repararea curții interioare a clădirii. Pe fațada clădirii a fost restaurat vechiul element decorativ, astfel încât în timpul renovării clădirea principală a fost restaurată la forma sa inițială.

La primul etaj al clădirii, sălile de clasă au fost renovate, sistemul de încălzire și electricitate a fost reabilitat, podeaua a fost înlocuită, şi a fost instalat un tavan fals. De asemenea, băile și coridoarele de la primul etaj au obținut un aspect nou.

La parter, sistemul de încălzire și electricitate, precum și podeaua au fost înlocuite pe holuri şi în cancelarie.

Renovarea instituției de învățământ a costat 4.735.990 lei şi a fost co-finanţată prin Programul Național de Dezvoltare Locală cu suma de 4.159.883 lei. Diferența rămasă până la valoarea totală a investiţiei a fost acoperită de municipalitate.

De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe intenționează să renoveze prin PNDL şi clădirea principală a Colegiului „Székely Mikó”, clădirea fostei Tipografii Jókai. De asemenea, se fac planuri pentru modernizarea clădirilor A și B de la Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, dar și clădirea bibliotecii și curtea instituției.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul