Sărbători creative la Sfântu Gheorghe

Divertisment

Locuitorii din Sfântu Gheorghe s-au obișnuit deja ca în fiecare an înaintea sărbătorilor să aibă loc tot felul de evenimente în oraş, iar iarna aceasta nu face excepție, pentru că Primăria a pregătit multe surprize, idei creative și instalații interactive.

Să pedalăm lumini în Parc

Pentru al doilea an consecutiv, putem lumina centrul orașului cu bicicleta în tandem amplasată acum lângă podul şi lacul din Parcul Central.

Bicicleta tandem poate fi folosită de maxim trei persoane simultan, iar la pedalare, luminile din copacul şi de pe scaunele hexagonale conectate la bicicletă se vor aprinde treptat. O instalație interactivă de acest gen este garanţia distracţiei, amuzamentului și să ai grijă unul față de celălalt.

Instalaţia este susținută de artiștii locali Molnár Hunor și Kerekes Attila de la vocalcycle, și György Előd de la kubitdesign.

Plimbări pe sub tunelul de lumini

Nu trebuie să mergem prea mult până la următoarea instalație, deoarece tunelul de lumini este situat pe podul de lângă bicicleta tandem. „Perdeaua” din sute de beculeţe este fundalul perfect pentru fotografiile de sărbători din orice unghi, iar acest lucru se vede deja pe reţele sociale.

La pas prin micul Betleem

Dintre instalațiile exterioare, favoritul copiilor este orașul de basm care aduce la viaţă Betleemul, şi care poate fi găsit lângă scena de piatră din Piaţa Centrală. La fel ca păstorii sau cei trei magi, putem rătăci sub cer în căutarea celei mai strălucitoare stele care duce la locul de naștere al pruncului Iisus. Figurinele speciale ale sărbătorii de Crăciun creează o atmosferă cu adevărat atemporală, creată de scenograful Simó Enikő din Sfântu Gheorghe.

Ramă foto de iarnă pentru a captura cele mai frumoase momente

În timpul verii, mulți oameni au făcut deja „cunoștință” cu frumosul cadru foto al municipalității, care de data aceasta are un aspect mai festiv. Peste câteva zile vom putea să luăm acasă decorul de iarnă din Piața Centrală, unde veţi găsi un fundal special al momentelor de Crăciun. Peisajul de iarnă al cadrului foto a fost creat de florăriile locale Bedő Rita, Jénáki Mesi de la Flora Post, Pure Deco prin Knop Ildikó și Kovács Orbán Kinga, iar cadrul de lemn a luat naştere în atelierul lui Csuri Design.

Un alt decor special al sezonului de iarnă este coroana uriașă de Advent realizată pe baza designului lui Bagoly Zsuzsa, fiind unul dintre elementele decorative dominante ale Pieței Centrale, dar fiind prezentă şi în sensul giratoriu din zona Gării.

Cu toate aceste instalații interactive de sărbători, ne dorim să creăm o experiență frumoasă pentru toate vârstele, așa că haideți să pedalăm mai multă lumină în parc, să parcurgem tunelul luminos, să cutreierăm micul Betleem și să surprindem momentele de sărbătoare cu rama foto a Crăciunului din Sfântu Gheorghe.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul