Au fost desemnate cele mai frumoase zone verzi rezidenţiale şi din faţa porţii, dar şi cele mai frumoase balcoane din Sfântu Gheorghe

Social

Primăria Sfântu Gheorghe a organizat în acest an a doua ediţie a concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”, la care au s-au înscris 66 de participanţi la cele trei categorii: cea mai frumoasă zonă verde, cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă zonă din fața porții.

Săptămâna trecută, un juriu format din șase membri a vizitat timp de două zile zonele verzi rezidențiale și cele din fața porților.

În cadrul evaluării, juriul a apreciat calitatea și cantitatea muncii investite în îngrijirea zonei verzi, frumusețea și diversitatea plantelor, dar şi curățenia zonelor.

În categoria balcoanelor, juriul s-a bazat pe fotografiile primite la înscriere, unde considerația principală a fost cât de mult contribuie balconul la îmbunătățirea vederii stradale a clădirii.

Pe baza punctajelor juriului, cea mai frumoasă zonă verde rezidențială din Sfântu Gheorghe în 2020 este zona din strada Puskás Tivadar, nr. 64, bloc 33, scara A (înscrisă în concurs de Eugen Aurel Medeșan, foto sus), locul 2 zona din strada Înfrăţirii, nr. 6, bloc 3, scara A  (înscrisă de Sebestyén Mária), premiul al treilea fiind câștigat de zona din Aleea Avântului, nr. 5, bloc 18, scara B (înscrisă de Szocs Éden Jessica).

În 2020, proprietarul celui mai frumos balcon din Sfântu Gheorghe este Szatmári Emese (strada Vânătorilor, foto stânga), locul doi fiind câştigat de Antal Esztilla din strada Gábor Áron, iar premiul al treilea i-a fost acordat lui Ambrus Éva pentru balconul din strada Nuferilor.

Juriul a considerat că zona din fața porții de pe strada Ţigaretei a lui Incze Béla Róbert este cea mai frumoasă (foto jos), premiul al doilea mergând pe strada Mileniului la Vass Csaba, iar locul 3 pe strada Vânătorilor la Pál Attila.

Îngrijitorii celei mai frumoase zone verzi rezidențiale vor primi un depozit închis pentru  biciclete cu 12 locuri în valoare de 18.000 de lei și o placă postată la faţa locului prin care se atestă acest titlu, în plus, toate persoanele / asociațiile care s-au înscris la categoria zonă verde rezidențială vor participa gratuit la programul de anul viitor de înfrumuseţare a zonelor verzi.

În categoriile cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă zonă din fața porţii premiile sunt oferite de Magazinului de flori Dália, primii trei câștigători ai ambelor categorii primind vouchere în valoare de 500, 300 și 100 de lei, care pot fi valorificate la Dália Garden Center până în primăvara anului 2021, printr-o programare prealabilă.

De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe va răsplăti primii trei câștigători din toate cele trei categorii cu un pachet de servicii personalizat, care va fi disponibil pentru utilizarea în spațiile culturale și de agrement ale orașului.

Având în vedere situația epidemiologică, nu va exista o ceremonie de premiere, premiile urmând să fie distribuite personal de către municipalitate câștigătorilor sub formă de voucher.

Scopul competiției cu motto-ul „Orașul nostru, responsabilitatea noastră”, este de a încuraja locuitorii orașului să înfrumusețeze și să întrețină zonele verzi, din fața porților și balcoanele, îmbunătățind astfel imaginea străzilor din Sfântu Gheorghe.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul