Managerul SJU Covasna: Toate cele 8 decese înregistrate în judeţ cu COVID-19 au fost cauzate primordial de alte patologii

Social

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Covasna au murit opt persoane diagnosticate cu COVID-19, însă toate decesele au fost cauzate, în principal, de alte boli şi nu de infecţia cu noul coronavirus.

Răspunzând unei întrebări adresate de un consilier judeţean, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean desfăşurate online, Andras Nagy Robert a precizat că cele opt persoane aveau diferite patologii asociate, cum ar fi insuficienţă renală, boli cardiace sau neurologice grave, iar infecţia cu SARS CoV-2 le-a complicat situaţia.

“În opinia mea, decesele, în toate situaţiile, au fost primordial cauzate de starea agravată a bolilor asociate şi nu de COVID (…) Cauza principală rezidă din alte patologii”, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai menţionat că în Spitalul Judeţean, singurul din judeţul Covasna care tratează bolnavi COVID-19, sunt internaţi la ora actuală şase pacienţi suspecţi de infecţie cu noul coronavirus şi 46 de pacienţi testaţi pozitiv, dintre care unul se află în stare gravă la secţia de Terapie Intensivă.

“Nu suntem suprasolicitaţi. E bine că nu s-a escaladat situaţia de criză cum a fost în alte ţări ale lumii. Putem spune că cei care au spus că nu e nevoie de atâta pregătire în spitale au avut dreptate şi e bine că au avut dreptate, dar dacă nu ne pregăteam, iar lucrurile ar fi stat diferit, atunci am fi avut de suferit”, a mai spus acesta. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul