Măsurile adoptate pe perioada stării de urgenţă se prelungesc deocamdată şi în starea de alertă

Social

Starea de urgenţă decretată la mijlocul lunii martie în România a expirat pe 14 mai, ţara noastră intrând din 15 mai în stare de alertă. Având în vedere faptul că pericolul pandemiei cu noul coronavirus nu a trecut, şi că măsurile de siguranţă şi de protecţie a populaţiei sunt cele mai importante în această perioadă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) de la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe a decis să prelungească şi pe perioada stării de alertă majoritatea măsurilor locale implementate în starea de urgenţă.

Decizia a venit după comunicarea făcută joi seară de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind măsurile adoptate la nivel central pe perioada stării de alertă.

Astfel, la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe rămân în vigoare majoritatea măsurilor adoptate în hotărârile CLSU din perioada stării de urgenţă, după cum urmează:

– locurile de joacă pentru copii rămân închise;

– parcurile din oraş vor fi în continuare deschise, însă recomandăm responsabilitate şi respectarea tuturor măsurilor de protecţie a sănătăţii atunci când vă aflaţi în spaţii publice;

– transportul în comun va funcţiona în continuare doar dimineaţa şi după-masa, pentru un număr redus de curse, şi va fi gratuit pentru a ajuta persoanele care merg la serviciu;

– programele de aprovizionare cu alimente şi medicamente pentru persoanele în vârstă vor fi prelungite;

– serviciul pentru urgenţe stomatologice va fi oprit, având în vedere că din 15 mai se redeschid cabinetele de specialitate;

– folosirea locurilor de parcare cu plată va fi în continuare gratuită;

– Creșa cu program zilnic din cadrul Direcției de Asistență Socială și creșele care funcționează în cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat rămân închise;

– piaţa din spatele supermarketului Supeco, cunoscută ca Piaţa „Ruşilor”, rămâne închisă;

– Hotelul Sportiv rămâne în continuare la dispoziţia Spitalului Judeţean, Primăria asigurând cazarea şi masa personalului medical care va fi cazat acolo.

Pe perioada stării de alertă, modul de organizare a activității teatrelor „Tamási Áron” și „Andrei Mureșanu” constituie competența exclusivă a managerilor acestora, cu respectarea legislației în vigoare privitoare la măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Se suspendă temporar activitatea Casei de Cultură „Kónya Ádám”,  Centrului de Arte Plastice, a Cinematografului ”Arta”, inclusiv a celor desfășurate în cadrul sălilor expoziționale amenajate în Casa cu Arcade. Măsura instituită va rămâne în vigoare până la adoptarea, în condițiile legii, a unor acte normative care reglementează măsurile de protecție sanitară privitoare la condițiile de desfășurare a acestora. De asemenea, bazele sportive şi de recreere rămân închise.

În funcţie de evoluţia pandemiei şi de deciziile luate la nivel central sau local, vom informa locuitorii despre eventualele modificări ale acestor măsuri.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul