Şugaş Băi, stațiunea comorilor aproape de Sfântu Gheorghe

Social

Odată cu relaxarea restricţiilor, putem reveni încet la vechiul nostru mod de viață și putem redescoperi natura odată cu sosirea verii. Şugaş Băi este un loc popular pentru pasionaţii de drumeție, alergători, bicicliști, excursioniști și iubitorii de ape minerale, astfel că vă oferim o scurtă privire de ansamblu asupra posibilităților oferite de stațiune.

Şugaş Băi a devenit în ultimele decenii o oază de linişte şi relaxare a oamenilor din Sfântu Gheorghe, situată la 8 km de oraș, în Munții Baraolt, la o altitudine de 747 de metri. Prima vilă din staţiune a fost construită în anul 1869, după care staţiunea a devenit populară pentru că oferă vizitatorilor posibilitatea de a se relaxa atât iarna, cât și vara. În sezonul cald, pe lângă parcul de aventură, există un centru de tratament, un teren de minigolf, un perete de escaladă și un centru de agrement, iar iarna există două pârtii de schi cu telescaun şi nocturnă.

Şugaş Băi este o adevărată bijuterie a orașului, cu mai multe izvoare de ape minerale dar și o mofetă, adevărate leacuri pentru multe boli. La poalele pârtiei mici de schi, o baie de gaz uscat cu dioxid de carbon, cunoscută sub numele de mofetă, a cărei clădire a fost construită în 1894, este folosită pentru tratarea bolilor cardiovasculare. Descoperirea mofetei a fost una întâmplătoare, deoarece erau căutate iniţial comori, care însă au fost înlocuite de dioxidul de carbon și un gaz cu proprietăţi de vindecare.

În fața clădirii mofetei se află baia rece cu apă de izvor, mofeta cu apă, care din păcate nu funcționează astăzi.

Staţiunea este bogată şi în izvoare de apă minerală bogate în fier, dintre care cele mai populare sunt izvorul Erzsébet, izvorul Jenő și Szemvíz. Puțini oameni știu că Izvorul Elisabeta a fost numit după numele Reginei Elisabeta, după moartea sa, iar Izvorul Jenő aduce un omagiu pictorului Gyárfás Jenő din Sfântu Gheorghe, care își avea casa de vacanță pe dealul de deasupra izvorului. Apa bogată în sulf a izvorului Szemvíz a fost folosită în medicina populară tradițională ca o compresă pentru calmarea afecțiunilor ochilor și poate este încă folosită și astăzi.

Dacă doriți să explorați staţiunea Şugaş Băi pe jos, puteți face acest lucru pe două trasee marcate bine cunoscute:

  1. Strada Viitorului – Őrkő – Valea pârâului Kökönyes – Şugaş Băi – Vârful Görgő – Apa minerală Veress – Vâlcele – Farbükk – Vârful Borbát – Izvorul Büdös – cartierul Simeria Veche.
  2. Sfântu Gheorghe – strada Borvíz – Şugaş Băi – Poiana Szármány – Valea Nádas – Izvorul Honvéd.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul