Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe începe construirea unei clădiri modulare pentru urgenţe COVID

Social

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe a anunţat că luna aceasta va începe construirea unei clădiri modulare, în care va funcţiona un post de urgenţă destinat exclusiv pacienţilor suspecţi sau diagnosticaţi cu COVID-19.

“În vederea realizării acestei clădiri modulare, ieri şi azi au fost făcute măsurătorile topografice pentru a stabili locaţia exactă şi pentru a efectua pilonii de susţinere a acestei clădiri (…) Discuţia cu executantul a fost că în jurul datei de 20 iunie începe să asambleze, asta înseamnă că va dura maximum o săptămână”, a declarat managerul SJU, Andras Nagy Robert.

Potrivit managerului spitalului, înfiinţarea acestui post de urgenţă are ca scop separarea pacienţilor COVID de cei non COVID şi reluarea activităţii tuturor secţiilor spitalului care au fost închise în ultimele luni.

“Acest post de urgenţă o să aibă o zonă de triaj, o zonă de tratament separat pentru amândouă patologiile, adică de suspect COVID şi confirmat COVID, cu circuite separate atât pentru personal, cât şi pentru pacienţi. Acest lucru îl facem ca să putem să deschidem şi celelalte clădiri şi să facem din clădirea principală, unde am tratat pacienţii COVID, să o facem non COVID (…) Ţinta noastră este ca prin aceste măsuri de reorganizare să creăm acele zone de non COVID (…) cât mai repede, ca să deschidem spitalul pacienţilor care au nevoie şi de alte tratamente decât COVID”, a menţionat Andras Nagy Robert.

Pe viitor, pacienţii COVID vor fi trataţi într-o clădire separată, cea de Boli Infecţioase, iar, dacă totul va decurge conform planului, atunci spitalul îşi va putea relua integral activitatea la începutul lunii viitoare.

Conform conducerii spitalului, “urgenţa COVID” va fi construită cu sprijinul financiar al unei fundaţii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul