Pacienţii de la Spitalul din Târgu Secuiesc, externaţi sau direcţionaţi către alte unităţi medicale

Social

Pacienţii internaţi la Spitalul municipal din Târgu Secuiesc, unde mai multe cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19, au fost externaţi sau direcţionaţi către alte unităţi medicale, după ce testele acestora au ieşit negative, precizează conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, şase cadre medicale, respectiv trei medici şi trei asistente, au fost diagnosticate cu COVID-19.

„După confirmarea infectării cu noul coronavirus COVID-19 pentru doi angajaţi ai secţiei de Chirurgie generală din cadrul Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, s-a procedat la recoltarea probelor biologice pentru personalul din cadrul secţiei de Chirurgie generală cu compartimentele aferente secţiei (compartimentul de Ortopedie, compartimentul de Urologie) şi a personalului din cadrul secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. În urma celor 57 de teste efectuate din rândul angajaţilor, la patru persoane s-a confirmat infectarea cu noul coronavirus COVID-19, iar la restul angajaţilor testele au fost negative. Toate testele efectuate pentru pacienţii aflaţi în secţie au fost negative. Astfel, cei 31 de pacienţi au fost redirecţionaţi către alte spitale pentru a beneficia de serviciile medicale necesare sau au fost externaţi”, se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

Conducerea spitalului a mai precizat că a început dezinfecţia, iar în funcţie de evoluţia anchetei epidemiologice demarate de către Direcţia de Sănătate Publică va fi luată o decizie cu privire la reluarea activităţii medicale în secţia de Chirurgie şi compartimentele aferente.

Primul caz de COVID-19 în rândul cadrelor medicale din judeţul Covasna a fost anunţat în data de 22 martie la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, iar imediat secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri au intrat în carantină.

Ulterior, alte patru cadre medicale care lucrau în aceste secţii au fost diagnosticate cu COVID-19 şi internate în spital.

În data de 26 martie şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a intrat în carantină, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient.

La scurt timp, conducerea spitalului a luat decizia de a testa toţi angajaţii instituţiei, iar în urma acestei acţiuni au fost depistate pozitiv 67 de persoane, care între timp s-au vindecat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul