Trenulețul magic pornește în aventură

Social

Un nou proiect educațional pentru copiii din judeţul Covasna, care au timp până pe 17 mai pentru înscrieri.

Centrul Judeţean de Resursă şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Covasna a lansat un proiect educațional dedicat copiilor din județ.

Cei mici sunt invitați să ia parte la o „misiune specială”, și anume o călătorie cu un trenuleț magic, în lupta împotriva unui căpcăun care a pus stăpânire pe oraș, realizând propriul vagon pentru o călătorie imaginară care le va aduce succesul în lupta împotriva inamicului.  

Împreună cu părinții, aceștia pot asculta „Povestea trenulețului magic” pe https://www.cjraecovasna.ro/trenul-magic-porneste-in-aventura/, iar ulterior, pot realiza propriul „vagon special” pe care să îl atașeze trenulețului magic.

„Vă invităm să ascultați Povestea Trenulețului Magic împreună cu copilul dumneavoastră, iar apoi, în scurta plimbare realizată conform stării de urgență, alegeți împreună o piatră pe care copilul să o decoreze după placul inimii. Aceasta va reprezenta propriul „vagon special“ pe care să îl atașeze trenulețului magic, ajutându-l astfel să prindă și mai multă putere”, spun organizatorii CJRAE Covasna.

Deşi a fost conceput în special pentru copiii de la grădinițe, la proiect se pot înscrie şi elevi. La finalizarea decorării vagonului special, participanții sunt încurajați să îl fotografieze și să îl trimită pe adresa de e-mail proiectprescolari@gmail.com până în data de 17 mai, adăugând numele copilului, vârsta, grădinița și grupa / şcoala şi clasa. 

Fotografiile vor fi postate pe site-ul CJRAE Covasna, iar la finalul stării de urgență, trenulețul magic construit de copii va porni din centrul orașului, însă vom reveni cu detalii în funcţie de măsurile care vor fi adoptate după starea de urgenţă.

Copiii vor primi mici recompense pentru efortul lor din partea Primăriei Sfântu Gheorghe, ideea principală a proiectului fiind de fapt că orice dificultate poate fi depăşită dacă ne aducem fiecare propria contribuție.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul