Primarul Antal Árpád: „Mesajul meu către locuitori este să luăm în serios problema coronavirusului”

Social

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat joi noi măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în rândul populaţiei.

Măsurile au fost anunţate de primarul Antal Árpád în cadrul unei conferinţe de presă, mesajul edilului fiind unul foarte clar: „Trebuie să luăm în serios problema coronavirusului”

Primăria Sfântu Gheorghe va tipări până vineri 2.000 de afişe de mari dimensiuni cu recomandările transmise de DSU şi care cu ajutorul Poliţiei Locale vor fi lipite începând din weekend la toate intrările de bloc din oraş.

„Dorim să punem accent pe popularizarea acelor recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirusului, care au fost elaborate de către Departamentul pentru Situații de Urgență la nivel guvernamental. Rugămintea mea către cetățeni este să le citească și foarte important, să ia în serios acest lucru. Cred că este important pentru noi toți să facem tot ce ține de noi pentru ca acest virus să nu fie răspândit aici în orașul nostru”, a spus primarul Antal Árpád.

Alte măsuri luate la nivelul municipalităţii cuprind dezinfectarea locurile de joacă din municipiu, pe care o va face TEGA. De asemenea, tot ce înseamnă mobilier urban, bănci, stații de autobuze vor fi curățate, dezinfectate de către cei de la Grădinărie. Totodată va începe spălarea străzilor, care de obicei se face în perioada verii, însă specialişti spun că și acest lucru ajută, astfel că de săptămâna viitoare va începe şi această operaţiune. Societatea de transport în comun MultiTrans a contractat o companie specializată pentru dezinfectarea autobuzelor și microbuzelor. Acest lucru s-a întâmplat pe 10 martie, dar urmează să se mai repete. Primăria a făcut un apel şi la companiile de taxi să folosească dezinfectanți, urmând să îi ajute în a oferi dezinfectanți în speranţa că şi prin acest lucru vom putea stopa răspândirea acestui virus.

În acest moment în municipiul Sfântu Gheorghe sunt 23 de persoane autoizolate la domiciliu și este o singură persoană în carantină.

„Vreau să apreciez faptul că această persoană a venit din Italia a trecut granița și după aceea a semnalat autorităților de bunăvoie. O consider o atitudine responsabilă și de urmat pentru toți cetățenii din acest oraş și din toată țara. Eu cred că această atitudine poate să ne ferească de răspândirea acestui virus”, a mai spus primarul Antal Árpád.

Pentru a demonstra faptul că trebuie să luăm în serios acest fenomen, edilul a prezentat şi cifrele unui studiu apărut acum două zile şi care arată ritmul alarmant în care a crescut numărul persoanelor infectate, până când autorităţile chineze au decis să închidă total regiunea Hubei.

În studiu se vede că după cinci zile de la această decizie deja a început o descreștere a infecțiilor, astfel că acum am ajuns să fim informați că de fapt în China se poate declara că s-a închis această procedură, deci practic nu mai există niciun pericol.

„E esenţial ca deciziile importante să le luăm cât mai repede. Putem vedea că din două în două zile practic aproape se dublează numărul cazurilor. Deci trebuie intervenit și oprit acest fenomen”, a punctat primarul Antal Árpád, care a continuat: „E important ca noi, toți cetățenii, să luăm în serios acest lucru. Nu trebuie să ne isterizăm. E foarte important. Nu trebuie să fugim la magazin să cumpărăm toată mâncarea din magazine, pentru că și în cel mai negru scenariu farmaciile și magazinele de alimente vor rămâne deschise. Nu asta este soluția. Soluția este să stăm cât mai mult în casă, să interacționăm cât mai puțin să nu mergem în locuri unde sunt multe persoane și așa mai departe.”

Conform aceluiaşi studiu, în jur de 81% din cazuri sunt cazuri ușoare care nu necesită nici spitalizare, în jur de 13,8% sunt cei care au fost spitalizați și 4,7% cei care au avut nevoie de terapie intensivă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul