Primăria Sfântu Gheorghe restrânge şi mai mult activitatea cu publicul, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Social

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a introdus noi măsuri menite să prevină răspândirea virusului COVID-19 (coronavirus) în rândul locuitorilor.

Astfel, următoarele măsuri intră în vigoare de vineri, 13 martie, şi vor fi valabile pe toată perioada epidemiei de coronavirus:

– Primăria le solicită Asociaţiilor de Proprietari să încaseze plăţile locuitorilor doar pe baza unor programări telefonice. De asemenea, Asociaţiile vor trebui să prelungească programul pentru a nu se crea aglomeraţie între persoane.

– La cununiile oficiate la Casa Căsătoriilor va fi permis accesul doar pentru miri, martori, părinţii, fraţii şi copiii mirilor. În cazul în care mirii au posibilitatea sau dorinţa ca acest eveniment să aibă loc în exterior, Primăria nu va percepe taxă pentru acest serviciu.

– Orele de audienţă ale conducerii Primăriei vor avea loc doar telefonic şi doar pentru cazuri urgente. Numerele de telefon la care locuitorii trebuie să semnaleze problemele urgente sunt următoarele, după care vor fi contactaţi telefonic de către edili:

  • Cabinetul primarului Antal Árpád: 0267 311243
  • Viceprimar Sztakics Évá: 0267 316365
  • Viceprimar Toth-Birtan Csaba: 0267 316901

– În toate Birourile de Relaţii cu publicul din cadrul Primăriei vor fi primite numai cazuri urgente. Numărul persoanelor care pot intra simultan în Birouri este limitat la numărul funcţionarilor din aceste încăperi.

– Primăria Sfântu Gheorghe a solicitat Guvernului, şi există semnale că va fi acceptată, prelungirea termenului în care persoanele beneficiază de bonificaţie la plata impozitelor locale, care era 31 martie conform Codului Fiscal. Astfel recomandarea autorităţilor către populaţie este să nu se mai înghesuie să plătească impozitele în această perioadă.

– În cazul transcrierii unor documente din străinătate (ex. certificate de naştere), vor fi primite doar cazuri urgente sau documentele al căror termen de valabilitate expiră la 31 martie.

Vineri, la ora 14, în Sfântu Gheorghe se aflau în carantină 2 persoane, în timp ce alte 27 sunt în autoizolare la domiciliu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul